Ben jij super creatief en vind jij het leuk om zelf dingen te maken?

Iedereen is creatief, ook al beweren ze van niet. Maar iedereen kan wel iets maken. Zo kan je met verschillende spullen iets moois maken. Denk bijvoorbeeld aan epoxy lijm, behanglijm of een ander soort lijm. Je hebt natuurlijk bij alles wel een bind middel nodig. Maar waar kan jij jouw creativiteit eigenlijk allemaal in kwijt?

 

Een mooi schilderij zoals Bob Ross

We hebben hem allemaal wel een keer voorbij zien komen, of het nu op YouTube is of op een ander social media kanaal. We hebben de naam Bob Ross wel eens horen vallen. We weten allemaal dat hij natuurlijk schildert. Nou is het vaak ook dat wanneer je creatief bezig bent, je natuurlijk ook gemakkelijk zelf een schilderij kan maken. Met een beetje verf, een groot genoeg doek en wat inspiratie kom jij ook een heel eind. En je hoeft er niet super goed in te zijn, zolang je je best doet en je gedachtens kan verzetten, is het al goed natuurlijk.

 

Iets bouwen waar je trots op kan zijn

En dan hoeft het geen super mooi, of groot, kunstwerk te worden. Nee je kan ook gewoon al trots worden op iets kleins. Maar zorg dat je natuurljk lekker bezig bent en ga niets forceren. Want je wilt natuurlijk gewoon even lekker bezig zijn. Of het nu een groot project is, of een wat kleiner project? Geen probleem, neem je tijd. Want creatief bezig zijn werkt natuurlijk ook gewoon ontspannend.

 

Veel mensen vinden dat ze niet creatief genoeg zijn om iets moois te maken. Maar het einddoel hoeft niet altijd iets spectaculairs te worden. Nee het scheelt al wanneer je gewoon lekker bezig kan zijn. Bij mij werkt het altijd goed om lekker te ontspannen. Een beetje te tekenen, of gewoon een beetje te schrijven. Zo kan ik mijn gedachtens op nul zetten en even heel mijn hoofd leeg maken, en dat vind ik gewoon heerlijk. En dat is eigenlijk het belangrijkste. Doordat je even een creatieve uitlaatklep hebt, helpt het je juist om even tot rust te komen en te ontsnappen van eventuele stress.

 

Maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier om te ontstressen. En dat hoeft natuurlijk niet perse te maken te hebben met creatief bezig te zijn. Iedereen heeft zo zijn eigen manier, en dat kan natuurlijk ook bij mensen het sporten zijn. Veel mensen kunnen helemaal ontladen wanneer ze aan het sporten zijn. En andere weer bij een gewone wandeling in de buitenlucht. Je hebt allemaal wel gewoon een eigen manier om te ontstressen. En dat is alleen maar goed, want je moet zo op zijn tijd ook even goed ontstressen natuurlijk.