Dag op de piste

Gisteren zijn mijn familie en ik aangekomen in Zwitserland. We zijn nu al zo aan het genieten! Na een lange autorit van 13 uur kwamen we eindelijk aan. Het zou sneller moeten kunnen, maar we hebben een aantal stops ingelast. Even een drankje, benen strekken, en ons hondje Chico uitlaten. We hebben dit jaar voor een autovakantie gekozen zodat hij ook lekker mee kan. Ook Chico heeft het nu al ontzettend naar zijn zin. Hij kijkt zijn ogen uit, omdat hij zelf nog nooit in de sneeuw is geweest.

Huisje

We hebben een huisje op de berg gehuurd. Super knus, en mega vet om 's ochtends wakker te worden met het uitzicht op de piste. Met vier slaapkamers kunnen mijn zus, mijn broertje, mijn ouders en ik gelukkig allemaal apart slapen. We moeten de skilift pakken om bij ons huis te komen. Reuze onhandig zou je zeggen, maar eigenlijk ook heel avontuurlijk toch? Er is genoeg bergruimte voor onze ski's en wandelspullen. Ideaal, want we zijn vrij actief aangelegd. Gisteravond deden we het nog even rustig aan. We hebben de openhaard aangestoken, en konden zo vanuit ons heerlijk warme huisje, de sneeuwvlokjes buiten zien vallen.

Eerste volle dag

Vandaag zijn we er vroeg uitgegaan om het gebied te verkennen. Chico stond te springen! Hij heeft een super schattig bontjasje aan, speciaal voor in de sneeuw. Voor mede hondeneigenaren:  Hurtta is het merk van het jasje. We wilden Chico zo graag meenemen maar moesten ons daar wel goed op voorbereiden. Het is natuurlijk een heel andere omgeving dan hij gewend is. We wandelden eerst een stuk om en rond het huis, en hebben daarna de lift naar boven genomen. Het uitzicht is echt fenomenaal. Eenmaal boven zijn we lekker bij het piste restaurant gaan eten. Morgen gaan we hier absoluut lunchen tussen het skiën door. De pistes zien er echt goed uit. Het heeft veel gesneeuwd de afgelopen tijd en de temperatuur is zodanig goed dat alles blijft liggen, maar niet ijzig wordt. We zijn ook bij een hondenverblijf langsgeweest. Dit is een soort speelwei op de piste. Chico kan hier de hele dag spelen met andere honden, en dan halen we hem 's middags weer op. Vandaag zijn we nog niet gaan skiën omdat we eerst alles even wilden bekijken en uitvogelen. We hebben de pistes aan de hand van de kaart al aardig onder de knie, dus dat zal morgen helemaal goed komen. Nu ga ik lekker slapen, morgen weer een dag in dit winter wonderland!