De leukste kostuums voor carnaval 2020

De 11’de van de 11’de is alweer geweest en dat betekent: het startschot voor het carnavalsseizoen is gegeven. Het zuipfestijn kan weer beginnen, de pakjes kunnen weer uit de kast en de wagens kunnen weer gemaakt worden. Nu is het soms lastig om elk jaar weer met een nieuw idee te komen om als te gaan verkleden. Hieronder staan een aantal originele en leuke ideeën die je inspiratie kunnen bieden voor de aankomende carnavals feestjes. Daarnaast staan er een aantal makkelijke ideeën tussen voor de mensen die last minute nog een feestje willen meepakken. 

Tijd voor bed

Vooral voor de mensen die al weken aan feestjes erop hebben zitten is dit een top kostuum. Ook is dit een zeer makkelijk idee. Pak je leukste of lelijkste pyjama uit de kast (of zelfs een gestreept exemplaar bij je vader uit de kast) en ga op stap. Om het af te maken pak je er een teddybeer, ooglapje en een paar mooie maar ook comfortabele sloffen bij en ben je zo klaar. 

Misschien brengt de avond je geluk 

Is carnaval niet altijd helemaal je feestje? misschien brengt dit jaar je geluk als je verkleed gaat als een klavertje vier. Dit is een origineel idee die je niet vaak tegenkomt tijdens een verkleedfeestje. Leukste aan het hele kostuum is ook nog eens de openingszin die je kunt gebruiken: “zal ik jou geluk brengen vanavond”. 

Een verpleegster

Misschien is dit wel een beetje een afgezaagd idee, maar hij blijft leuk. Zeker wanneer je de bob bent. Verzorg de mensen die allemaal net een borreltje te veel op hebben op zo een avond en je wordt gezien als een held. Vergeet alleen niet om de juiste badges om te doen. 

Linkerhand op groen

Hou je wel een beetje van lichamelijk contact? Voor de waaghalzen onder ons is twister het spelletje waar je als verkleed kan gaan. Herinner je nog het leuke spelletje van vroeger dat echt de sfeermaker van de avond was? Pak de doos uit de kast of ga naar je lokale kringloopwinkel, knip een gat in het spel pak het draaibordje erbij en ga lekker op pad. Pas wel op met de mensen die op zo een avond met vele borreltjes handtastelijk worden. 

Voor de koppeltjes onder ons

Beauty en de nerd. Jullie mogen zelf uitvechten wie welke rol aan wilt nemen maar met dit verkleedpartijtje gaat er iemand gegarandeerd een 10 halen. Niet alleen dat: het is ook nog eens een makkelijk kostuum. Pak wat items uit de kast (we hebben allemaal wel een blousje of sexy pakje liggen) en gaan zou ik zeggen.