Hoe overleef ik verhuizen

Niemand vindt het leuk: gesjouw met dozen, meubels in en uit elkaar schroeven en alwéér een muur schilderen. Verhuizen, als student hoort dit er nou eenmaal bij. Gelukkig wordt je er met verloop van tij wel steeds handiger in. Nog niet zo ervaren of gewoon wat extra tips nodig hoe je verhuizen overleefd? Dan is deze blog voor jou.

Wees voorbereid

Want voorbereiding is het halve werk. Waar studenten vaak last-minute werk leveren, is het bij verhuizen toch wel echt verstandig om wat voorbereidingen te treffen. Maak daarom een stappenplan van je verhuizing. Zo creëer je overzicht, wel zo fijn voor jezelf en voor iedereen die je helpt, en weet je zeker dat je niks vergeet. Op internet zijn een helemaal handige checklists te vinden. Zoek er eentje op en voeg eventueel nog wat persoonlijke dingen toe. Deze checklist helpt je in ieder geval om aan de belangrijke dingen te denken die je zelf misschien zou vergeten. Voorbeelden zijn al je adressen wijzigen bij de bank of je sportschool abonnement opzeggen, scheelt weer een hoop gedoe met brieven die niet aankomen of kosten voor een sportschool waar je niet meer naartoe kan.

Uitvoering

Als je alles op een rijtje hebt gezet, is het tijd om te beginnen! Meet je nieuwe kamer op en kijk of al je oude meubels hierin passen. Maak een nieuwe kamerindeling en bepaal of je al je meubels wil houden. Dit is anders het perfecte moment om ze te verkopen, je moet ze toch al uit elkaar halen voor je verhuizing. Ook is dit het perfecte moment om eens kritisch naar al je hebben en houden te kijken. Heb je echt nog wel alles nodig wat er nu in je kamer staat? Zeker als je naar een kleinere kamer gaat, is het verstandig om een boel weg te geven of te verkopen. Wie weet levert je dit nog wel een leuk extraatje op en kan je daar weer dingen voor je nieuwe kamer mee kopen. Op je checklist stond vast ook dozen kopen. Zorg ervoor dat deze stevig en groot genoeg zijn, zodat al je spullen die je wél wil bewaren veilig overgebracht worden.

De dag zelf

Zorg op de dag zelf voor genoeg versterking van familie en/of vrienden. Probeer een busje van iemand te lenen en huur er anders eentje: dit scheelt je weer een aantal keer heen en weer rijden. Wees realistisch en kijk of je het in één dag red. Het is namelijk ook belangrijk om af en toe pauzes te houden, het blijft een zwaar klusje. Regel ook een leuk bedankje en lekker eten voor iedereen die mee helpt. Want vergeet niet, zonder die hulp was het nog een veel zwaarder klusje geweest..