Jouw privacy is natuurlijk erg belangrijk

We hebben het er allemaal over dat je privacy erg belangrijk is. Maar hoe kan je er voor zorgen dat jij zelf ook een handje kan bijdragen aan jouw privacy? Dat is eigenlijk veel makkelijker dan je zou denken. En wij helpen je een handje.

 

Privacy op jouw laptop

Het is natuurlijk al belangrijk dat je jouw laptop goed vergrendeld met een wachtwoord die jij kan onthouden, maar moeiljk te raden is. En dat is vaak nog een uitdaging. Maar probeer goed te werken met hoofdletters, kleine letters en dan eigenlijk ook nog tekens en cijfers. Maar wat ook erg belangrijk is, is om de webcam te bedekken. Je hebt wel eens verhalen gehoord dat ze jouw laptop kunnen hacken en zo jouw camera aan kunnen zetten. Nou is dat iets wat je natuurlijk wilt voorkomen en dat kan je niet heel gemakkelijk. Maar je kan er wel voor zorgen dat jouw webcam bedekt is. En wanneer je in een groot bedrijf werkt kan je er ook nog voor zorgen dat jouw logo zichtbaar is wanneer jouw mensen ergens op bespreking zijn met hun logo. Zo kan je jouw eigen webcam cover bedrukken met jouw logo. Haal je er toch nog iets moois uit.

 

Bestanden veilig opgeborgen

Veel bestanden wil je natuurlijk goed bewaren, maar ook in vertrouwen bewaren omdat het niet zomaar gelekt mag worden omdat er gevoelige informatie over jouw bedrijf in staat, of van eventuele clienten. Dat wil je natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen dat het straks op straat ligt. Daarom is het belangrijk dat je een goede interne harde schrijf hebt, waar je met bijvoorbeeld een code op kan, maar alles wel bij elkaar opgeslagen staat. Dat is natuurlijk ook makkelijk werken.

 

Wachtenwoorden onthouden en maken blijft een uitdaging

We weten allemaal dat je niet overal hetzelfde wachtwoord moet gebruiken. Want dan kunnen zo gemakkelijk overal bij. Daarom is het goed om veel verschillende wachtwoorden te gebruiken. Ben je niet heel goed in het onthouden van wachtwoorden? Schrijf ze dan op in een boekje, zo kan jij ze gemakkelijk terug vinden. En zorg er dan ook wel voor dat je dat boekje ergens goed opbergt, maar dat je hem ook niet kwijt raakt. Want wanneer je dit boekje kwijt raakt, kan je zelf natuurlijk nergens meer inloggen omdat dit jouw geheugensteuntje is voor al jouw wachtwoorden. Maar zo kan je wel extra moeilijke en lange wachtwoorden gebruiken en hoef je minder moeite te doen om ze te onthouden.