Wat je moet weten als je een nieuwe laptop gaat kopen

Gemiddeld gaat een laptop zo’n 5 jaar mee. Na 5 jaar is hij toe aan vervanging. Maar welke kies je dan en welke opties heb je allemaal. We zullen een aantal tips geven voor het maken van de juiste beslissing.

Verschillende computers

Er zijn tegenwoordig verschillende computers te koop in de winkel en online. Computers zijn in te delen in twee categorieën: de vaste computer en de computer die je mee kan nemen. Deze noemen we ook wel de laptop. Het kiezen voor een laptop is een goede keuze aangezien je deze overal mee naartoe kan nemen en dus op elke plek kan gebruiken. In deze twee soorten zijn ook weer verschillen. Het is dus verstandig om eerst een keuze te maken welke soort computer je nodig hebt.

Hier gaan we dieper in om de juiste laptop samen te stellen. Voordat we de juiste laptop samenstellen moeten we nagaan waarvoor we de laptop gaat gebruiken. Heb je een laptop nodig voor audio- en videobewerking, gaming of voor je werk. Alles is mogelijk.

De beste laptop

De beste laptop biedt qua prijs en prestatie een mooie middenweg. Je wilt niet te duur maar wel met de specificaties waar je een tijd mee vooruit kunt. Let bij de aanschaf van je nieuwe laptop in ieder geval op deze twee dingen. Kan je de SSD of harddisk vervangen door een groter exemplaar zodat je kunt uitbreiden als de schijf vol is? Is er eenvoudig werkgeheugen bij te plaatsen zodat je eventueel later ook zwaardere programma’s kunt draaien? Met deze tips geniet je net iets langer van je laptop. Ook moet je je even verdiepen in de verschillende soorten merken. In Nederland zijn de bekendste merken: Acer, Toshiba, Apple, HP en Lenovo. Voor de zakelijke markt zijn dit Dell en Microsoft. En voor de gaming laptops zijn MSI en Asus de meest bekende merken.

Let ook goed op welke processor erin zit en hoe groot het beeldscherm is. De resolutie van het beeldscherm is natuurlijk ook heel belangrijk. De prijs-kwaliteit verhouding kan hier veel in verschillen. Een beeldscherm van 17 inch is een mooi formaat om thuis mee te werken en gemakkelijk mee te nemen. Voor de resolutie van het beeldscherm wordt minimaal 1920 x 1080 pixels aangeraden. Daarmee zit je op iedere laptop met elk formaat scherm in ieder geval goed. De processor bepaalt de kracht van de laptop. Hierin heb je twee processors: AMD en Intel. De AMD processors zijn goed werkend voor een redelijke prijs. De Intel Core i3 is voor het lagere segment een prima processor. De Intel i5 en Intel i7 zijn krachtiger maar ook wat duurder. We hopen dat je voldoende informatie hebt gekregen voor het kopen van de juiste laptop.