Ook toe aan een comfortabele vliegreis?   

Vliegen is vaak een onderdeel van je vakantie, zeker als je naar een verre bestemming gaat. En hoewel vliegen ook zo zijn charmes heeft is een vliegreis vaak alles behalve comfortabel. 8 uur in een vliegtuig zitten met minimale beenruimte en tussen zo’n 200 andere passagiers is vaak niet iets waar we ons erg op verheugen. Tel daar nog eens alle geluiden, de luchtdruk en weinig bewegingsruimte bij op en dan kun je er al helemaal tegenop gaan zien. In dit blog daarom een aantal tips waarmee je jouw vliegreis een stuk comfortabeler maakt.

Kleed je aan met laagjes

Zowel in het vliegtuig als op je vakantiebestemming kan het nog wel eens variëren qua temperatuur. Zeker in een vliegtuig is er geen pijl op te trekken of het nu te warm is of juist te koud. Kleed je daarom aan met laagjes. Laagjes kun je makkelijk aan of uit trekken zodat je, je ten alle tijden aan kunt passen aan de temperatuur. Wel zo fijn natuurlijk en zo voorkom je bibberen in het vliegtuig of zweten als je net uit het vliegtuig stap. Neem je handbagage mee in het vliegtuig? Dan kun je ook altijd nog een hamamdoek. Een hamamdoek kun je gebruiken als dekentje voor als je het nog steeds te koud hebt en eventueel ook nog als hoofdkussen door hem op te vouwen.

Zorg voor je eigen entertainment

Tegenwoordig heb je in het vliegtuig vaak een schermpje waarop je video’s en/of series kunt kijken maar ze hebben hier helaas niet alles op staan. Neem daarom voor de zekerheid ook altijd je eigen entertainment zodat je zeker weet dat je iets te doen hebt tijdens je vliegreis. Je kunt tegenwoordig series opslaan op je telefoon met bijvoorbeeld de Netflix app of je zet van te voren nog wat films op je laptop. Hiermee ben je sowieso wel even zoet.

Neem een gevulde toilettas mee

Een lange reis voor de boeg? Zorg er dan voor dat je een rijkelijk gevulde toilettas meeneemt met opfris spullen. Zo is het bijvoorbeeld wel fijn om na 10 uur je tanden te kunnen poetsen of om je gezicht even te wassen. Daarnaast is de lucht in het vliegtuig er droog en zal je al snel merken dat je huid en ogen wat uitdragen. Een hydraterende crème en wat oogdruppels kunnen dit ongemak snel verhelpen.  

Nog meer goede tips voor een comfortabele vliegreis? Laat het ons weten.