De grote make-over voor onze club

Ik voetbal al jaren bij dezelfde club. Het is een typische, dorpse voetbalclub. Zo een club met twee voetbalvelden, een gebouw met een kantine en een klein terras waar we in de zomer heerlijk kunnen zitten. Op zich loopt onze club goed alleen de afgelopen jaar hadden we helaas te maken met een daling van het aantal leden. Dit kwam zowel doordat een paar van onze oude leden “met pensioen” gingen, een paar leden zijn verhuisd en met name in de iets hogere teams vielen er wat gaten. We zijn rond de tafel gaan zitten en besloten onze club een make-over te geven. Het oog wil tenslotte ook wat, en misschien kunnen we op deze manier onze bekendheid in de regio positief vergroten. Lees in deze blog hoe wij dit aanpakten!

De velden

Onze velden waren prima, maar om nou van echt hoog speelcomfort te spreken was ook overdreven. Hier en daar waren door de jaren heen wat kuilen ontstaan, en een van de goals stond niet meer stevig verankerd. De omheining vertoonde ook wat gaten en bij ons hoofdveld staan banken voor de toeschouwers, maar echt veel stelt onze tribune niet voor. We besloten met de velden te beginnen, het voetballen staat immers centraal bij ons. We huurden een hoveniers bedrijf in die ons kon adviseren over het gras en dat zorgde voor snel resultaat. Bij beide velden staan nu overdekte bankjes voor de toeschouwers en voor de spelende teams hebben we mooie dug-outs geplaatst. Bij de eerste wedstrijd die op de nieuwe velden is gespeeld kregen we veel complimenten hierover!

De kantine

We besloten om ook de kantine eens flink onder handen te nemen. En dat ging verder dan een likje verf hier en daar. We braken de muur tussen de ruimte en de keuken door en investeerden in nieuwe keukenapparatuur. Al het afval van deze verbouwing gooiden we makkelijk weg, omdat iemand zei: “laten we een grofvuil container huren!”.  We kochten ook nieuw meubilair en vervingen de verlichting. Zo gingen we van stoffige sportkantine we naar een hippe, bar-achtige uitstraling. We pasten ook de menukaart aan. Iedereen is erg tevreden over het resultaat en we zien dat bezoekers veel langer blijven hangen.

Nieuw logo

Na al deze vernieuwingen besloten we dat het ook tijd was voor een nieuw logo. We hebben als club immers een heel nieuwe uitstraling, daar hoort dan ook een nieuw logo bij. Een van onze leden is erg creatief en goed met ontwerpsoftware, in overleg met het bestuur heeft zij iets moois ontworpen. Nadat het op een vergadering was voorgelegd aan alle leden hebben we unaniem besloten dat dit ons nieuwe logo wordt. 

Zo hebben wij onze club een flinke make-over gegeven, waarbij de hele uitstraling enorm verbeterd is. Al onze leden zijn erg tevreden hierover, en we merken dat ook buitenstaanders er erg positief op reageren. De eerste nieuwe aanmeldingen zijn bovendien al binnen, het resultaat mag er zijn!