Meer ruimte in je kleine studentenkamer

Wanneer je op kamers gaat tijdens de studie weet je dat je waarschijnlijk niet zoveel ruimte zult hebben. Zeker als je ervoor kiest om in het centrum van een grote stad zoals Amsterdam, Rotterdam of Utrecht te wonen dan zul je waarschijnlijk een hele kleine kamer hebben. Aangezien je als student niet zoveel geld en dus ook niet zoveel spullen hebt is dit over het algemeen geen gigantisch probleem. Maar toch is zo’n kleine ruimte niet zo fijn en je zult al snel merken dat je eigenlijk wat meer ruimte nodig hebt. Maar wij zijn van mening dat zelfs met een zeer kleine ruimte je nog heel veel kunt bereiken. Daarom bespreken we in dit artikel hoe je meer ruimte kunt creëren in je kleine studentenkamer.

Opslagruimte onder je bed

Een hele simpele maar effectieve manier om meer opslagruimte te creëren in je kleine studentenkamer is door gebruik te maken van een hoog bed waaronder je ruimte hebt om spullen neer te leggen. Ik bedoel hiermee niet een hoogslaper of stapelbed maar simpelweg een frame met ruimte eronder. Het nadeel van een hoogslaper is namelijk dat je elke dag in het bed moet klimmen en daar word je niet vrolijk van. Zeker niet als je ook nog eens een romantische date mee naar huis neemt.

Maak gebruik van de muren

Wanneer je niet zoveel ruimte hebt in je studentenkamer moet je driedimensionaal denken en dit betekent dat je optimaal gebruik moet maken van de muren. Als je bijvoorbeeld een televisie in je kamer hebt is het een goed idee om deze aan de muur te hangen met een tv beugel in plaats van dat je de televisie op een tafel of bureau zet. Op deze manier neemt je televisie niet ontzettend veel ruimte in. Hetzelfde geldt voor het aanschaffen van kasten. Wanneer je een kast koopt wil je een kast hebben die tot het plafond gaat. Op deze manier heb je meteen een stuk meer opslagruimte.

Minder spullen

Als je wat ruimte wilt overhouden in je kamer is het natuurlijk ook een goed idee om niet te veel spullen te hebben. Zeker als student kun je er nog voor kiezen om te leven zonder al te veel spullen. Dingen die je alleen soms nodig hebt kun je bijvoorbeeld ook nog opslaan bij je ouders. Op deze manier zal je kamer niet al te claustrofobisch aan gaan voelen.