vader-dochter uitje

 

Vaak ga ik met mijn vader even lunchen en daarna de stad in. Mijn vader is inmiddels 82 jaar, dus al aardig op leeftijd. Hij heeft vroeger in de stoffen gezeten en heeft daardoor een goede kijk op kleding. Als we de stad in gaan kiest hij altijd kleding van een goede kwaliteit stof. Het merk doet er niet toe. En bovendien betaal je meestal meer voor het merk dan voor het kledingstuk zelf.

Kostuums

Nadat we lekker geluncht hebben lopen we richting onze favoriete winkel. Hier slagen we altijd. Meestal hebben we helemaal niks nodig en kijken we gewoon even wat voor een nieuwe dingen ze hebben hangen. Maar dit keer is mijn vader op zoek naar een rokkostuum voor de kerst. Vraag me niet waarom maar dit jaar vindt hij het ineens leuk om helemaal in het chique te gaan. We lopen naar binnen en vragen aan de winkelmedewerkster waar de rokkostuums hangen. Al snel komen we op de juiste afdeling. Het hangt er vol met allerlei verschillende kostuums. Ik wist niet dat er zo veel keuze was. Aan passen heeft mijn vader een hekel dus wordt het altijd maar op de gok gekocht. Thuis past hij dan op zijn gemak de kleding en als het niet past brengt hij het direct weer terug. Zo heeft hij dan weer een uitje. Gelukkig heeft hij niet een standaard maat dus hangt er altijd nog een exemplaar in maat xxl.

We zijn geslaagd! Met kerst zit mijn vader super chique gekleed in zijn mooie rokkostuum aan tafel. Ergens kan je natuurlijk al raden dat het kostuum net niet de goede maat had. Vanwege zijn dikke buik past het colbert niet en moet hij deze ruilen in een maat groter. Het is toch ook logisch dat niet iedereen dezelfde maat broek, colbert en overhemd heeft. Ik snap niet waarom ze de kostuums als één geheel verkopen. Enfin, mijn vader heeft straks weer een leuk uitje naar de winkel.

Op chique

De kerst is aangebroken en we gaan gezellig eten met mijn vader en zijn vriendin. Hij heeft gereserveerd bij een chique restaurant aan het water. De tafel is super mooi versierd en er wordt heerlijk eten geserveerd. Echt een aanrader! Voor het eerst vieren we kerst buiten de deur en gaan we allemaal op chique. Mijn vader is zijn rokkostuum, zijn vriendin in een mooie rode jurk, mijn man in kostuum en ik in een broekpak. Ik ben niet zo van de jurken en tierelantijnen. We krijgen een hertenbiefstuk geserveerd. Zo heb je hem nog nooit gegeten. Echt heerlijk! Na afloop heeft mijn vader nog een verrassing geregeld als afsluiter.