Thuiskomen

Het is een fijn moment van de dag als je thuis komt. Je doet de voordeur open, stapt naar binnen en het eerste wat je doet is je jas uittrekken en hem ophangen aan de kapstok. Het is een routine die dagelijks terugkeert en waar je waarschijnlijk niet vaak bij stil staat. Wissel eens van kapstok en je zult versteld staan van het resultaat. Opeens valt de kapstok je weer op en zie je het als een onderdeel van je interieur. Een speelse wandkapstok of een moderne en stoere kapstok, gemaakt van hout of metaal, het kan allemaal! 

Praktisch en decoratief

Bij de meeste mensen staat de kapstok in de hal. Het is een ruimte waar je niet vaak bent en veel mensen steken dan ook weinig tijd en moeite in de inrichting van deze ruimte. Dit is zonde want het maak wel deel uit van je huis. Een leuke, stijlvolle kapstok kan de hal opfleuren of een speels effect geven. Daarnaast is het natuurlijk ook buitengewoon praktisch. Je kunt je jassen, sjaals, tassen en nog veel meer eraan ophangen. Sommige kapstokken hebben ook een parapluhouder, waarin je je natte paraplu kwijt kunt als je net door de stromende regen bent gelopen. Andere kapstokken beschikken over een hoedenplank waar je de mutsen, sjaals of handschoenen kwijt kunt die niet aan een kapstok kunnen hangen. Maar naast de hal kun je ook kapstokhaken of een wandkapstok gebruiken in de badkamer of slaapkamer, om bijvoorbeeld je ochtendjas aan op te hangen. Je kunt dus alle kanten op met een kapstok. Afhankelijk van je voorkeuren en voor welke ruimte de kapstok is bedoeld maak je de keuze welke kapstok het beste in jouw huis past. 

Alle soorten en maten

Wil je dat de kapstok prominent aanwezig is, een echte eyecatcher, of wil je liever dat het wat meer verstopt is? Een staande kapstok valt vaak op omdat deze los in de ruimte staat. Een voordeel aan een staande kapstok is dat je het makkelijk kunt verplaatsen. Staande kapstokken zijn er in klassieke vormen maar ook moderne ontwerpen te verkrijgen. Wandkapstokken zijn er ook in opvallende vormen en kleuren, zoals een hertenkop met gewei of in de vorm van een cactus. De wandkapstokken zijn ook verkrijgbaar in een rustige en klassieke vorm, een langwerpige vlak met een aantal haken eraan. Deze zijn overigens ook in verschillende kleuren en materialen beschikbaar. Zo kun je voor hout kiezen maar ook aluminium. Een andere optie is een deurkapstok. Deze kun je ophangen aan de binnenkant van de deur, zodat je de deur dicht kunt doen en de jassen niet meer zichtbaar zijn. 

Kies de kapstok die bij jou en je interieur past. Zo geniet je meer van het moment dat je thuiskomt!