Voorkom je winterdepressie

Het mooie weer heeft definitief ons land verlaten en het wordt langzamerhand steeds kouder en killer buiten. Bovendien wordt het ook eerder donker. Reden genoeg om lekker veel binnen in je huis te zitten. Klinkt fijn en gezellig, maar hoe meer je binnen zit des te kouder je het eigenlijk krijgt, je vrachtwagens labello moet laten aanrukken om je lippen niet te laten barsten en je continu moet hoesten terwijl je je niet fit voelt. Je eet gezond en slaapt goed. Hoe kan het dan dat je met al die klachten zit die je bijna in een winterdepressie duwen? Al eens aan een luchtbevochtiger gedacht? 

Een apparaat tegen een hoop klachten

Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat je een hoop klachten ervaart wanneer je veel tijd binnen doorbrengt ‘s winters. Wel is het zo dat je een verhoogde kans op infecties kunt krijgen en een daarbij behorende verminderde weerstand. Toch is er een simpele verklaring voor deze klachten. De luchtvochtigheid is in de winter een stuk lager dan in de overige tijd van het jaar. Dit heeft ook zijn weerslag op het klimaat binnenshuis. Met een luchtbevochtiger kun je de vochtigheidsgraad op het niveau krijgen waarbij je die vervelende klachten niet meer hoeft te ervaren. Waar in de winter de luchtvochtigheid rond de 30% is, is deze idealiter tussen de 50% en de 60%. Met een luchtbevochtiger kun je dit in je huis gemakkelijk reguleren.

Voor elke kamer wat wils

Wanneer je overtuigt bent en een luchtbevochtiger wilt aanschaffen zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten. Is de luchtbevochtiger bedoeld voor een babykamer? Dan zijn er speciale luchtbevochtigers voor in de babykamer. Het verschil met een gewone luchtbevochtiger is dat deze gebruik maken van koude lucht in plaats van hete stoom. Hierdoor is de luchtbevochtiger veilig voor je kleine kindje. Moet de luchtbevochtiger je in je slaap voorzien van een goede vochtigheidsgraad? Dan zijn er speciale stille luchtbevochtigers voor in de slaapkamer die geen lawaai maken en je niet uit je slaap halen. Last but not least, misschien wel de belangrijkste luchtbevochtiger voor in je woonkamer. In deze ruimte breng je immers de meeste tijd door. Bij deze luchtbevochtiger is het geluid dat het apparaat maakt natuurlijk minder relevant. Hier is het juist belangrijk dat de luchtbevochtiger een grote ruimte kan bevochtigen. Combineer je de eigenschappen van een luchtbevochtiger voor de slaapkamer en woonkamer? Dan heb je de perfecte luchtbevochtiger op kantoor. Doordat deze groot is wordt het hele kantoor van vocht voorzien, terwijl de stilte je niet uit je concentratie haalt. Waar je ook bent, er is altijd een geschikte luchtbevochtiger beschikbaar.