Wat dragen mannen in 2020

Het getal 2020 klinkt futuristisch, al is het echt het jaar waarin we nu leven. Hoe zouden ze honderd jaar geleden gedacht hebben over hoe we er nu bij zouden lopen? Misschien in strakke pakken waar we mee in de ruimte konden reizen? Het is leuk om over na te denken. Net als het terugzien van de mode van die tijd. Ze maakten zich los van eerdere conventies en dat is ook terug te zien in de kleding van toen. Natuurlijk vooral in die van de vrouwen, omdat de rokken en jurken korter werden en ook blote schouders mochten getoond worden. De mannen lieten hun kleding op maat maken, zodat ze er super gesoigneerd uitzagen. En vrijwel allemaal droegen ze buiten een hoed, die ze afnamen bij wijze van groet. Dit betekent natuurlijk niet dat vroeger alles beter was. Want voor de mannen van nu zijn er ook genoeg inspirerende trends om je garderobe mee op te frissen.

Brede schouders

Een mooi driedelig pak zoals waar ze honderd jaar geleden de blits mee maakten, is nu ook weer helemaal hip. Laat je van je beste kant zien op je werk en draag weer een stropdas. Als het zomer wordt, mag het wel allemaal wat vrijer. Dan kan je bijvoorbeeld een sjaal losjes omhangen bij een mooi zomerpak in pasteltinten. Hou je van een klassieke look, kies dan voor de conservatieve kleuren of bijvoorbeeld krijtstreep. De trend is volledig voor draagcomfort te gaan. Het mag dus lekker zitten en ruim vallen. Blazers en jassen met brede schouders en wijdvallende trenchcoats zijn gewilde items komende seizoenen. Qua motief is de verticale streep is erg in en dan in zowel kleine als grote strepen. Dit kan prima gecombineerd worden met een ruit. Probeer wat combinaties uit en kijk hoe het je staat. Het zal je verrassen hoe goed verschillende motieven samen gedragen kunnen worden. Ben je op zoek naar een stoere look? Bekijk de kleding van Parajumpers eens.

Zwart is de kleur

De absolute winnaar dit jaar is de kleur zwart. Zelfs je hele outfit mag in het zwart. Draag deze kleur in verschillende stoffen, zodat je een mooie gelaagdheid aanbrengt in je outfit. Maar die monochrome look kan ook gedragen worden in een andere kleur. Zolang alle items maar in dezelfde kleur zijn. Je moet er dus wel een beetje lef voor hebben, maar misschien is het een look die perfect bij jou past. En hij is terug van weggeweest: de Parajumper jas. Zowel de warme variant voor in de winter als de luchtere zomerjas mag in zwart leer. Ja mannen, jullie mogen weer stoer en breed en wijd voor de dag komen. Flinke schouders, wijde broeken, een lange leren jas en je bent helemaal een man van nu!